Упутство

Упутство за коришћење бесплатног интернета - Wireless уређаја WHG-1000

 https://www.youtube.com/watch?v=Z15Mz2qHJeU

DOWNLOAD упутства

1Да бисте се повезали на интернет преко бежичног уређаја потребно је да приступите неком од 8 унапред дефинисаних SSID-ева:

- За пажљиве
- За одликаше
- За вредне
- За маштовите
- За спортисте
- За добре другове
- За креативне
- За пријатеље

Након успешног повезивања на неки од дефинисаних SSID-ева, покрените неки од интернет претраживача. По покретању претраживача појавиће вам се логин страница.

2-2

Као што се може видети, уочавамо више тастера на које можемо да кликнемо.
Кликом на тастер guest можете остварити право на коришћење интернета у трајању од сат времена, у току једног дана.

Кликом на неки од тастера: новател, школа... бићете у прилици да приступите само тој интернет страници на коју дати тастери указују. То су интернет странице које можете посећивати увек, без потребе да се логујете као гост.

Важно: након успешног логовања као гост добијате на располагању сат времена интернета које морате потрошити одједном, у континуитету. По истеку добијених сат времена следећу интернет конекцију можете успоставити наредног дана.

Сценарио 1 (успешно повезивање са интернетом)

3

Успешно сте се логовали на интернет. Ова страница ће вам дати информацију о расположивом времену за коришћење интернета. Као што се може видети на слици на располагању имате сат времена бесплатног интернета.

Кликом на иконицу guest отвориће вам се нови прозор. Да би сте посетили жељену страницу, кликнете на тастер Homе. Након отварања ове странице, бићете у стању да даље претражујете интернетом помоћу неког од интернет претраживача.

4

Сценарио 2 (истекло време)

3

Уколико вам се појави оваква страница то значи да сте већ потрошили време које је предвиђено за guest услугу. Међутим, странице партнера као и веб сајт школе су вам и даље доступне.

Сценарио 3 (максималан број гостију унутар SSID-a)

Уколико вам се појави оваква страница то значи да морате да промените SSID, да изаберете неки од преосталих седам SSID-ева. Промените SSID и цео поступак поновите опет.

4

Покрените неки од интернет претраживача. По покретању претраживача појавиће вам се логин страница. Кликните на тастер guest.
Уколико вам се појави страница као у сценарију 1 то значи да сте се успешно повезали на интернет.
Уколико се појави страница из сценарија 2, то значи да је ваше време истекло.
Уколико се појави страница из сценарија 3, то значи да тај SSID има максималан број гостију и да морате да пређете на неки други SSID.

Унапред предефинисане интернет странице

Уколико кликнемо на неки од тастера: Skola, Novatel... бићете у прилици да приступите само тој интернет страници на коју дати тастер указује - странице на које можете да одлазите увек без потребе да се логујете као guest.

5 i 6

На пример кликом на тастер Skola отвориће се страница која указује на сајт школе, док кликом на тастер Novatel отвориће се страница која указује на сајт novatel.rs.

7

Након отварања ове странице бићете у могућности да претражујете све у оквиру те странице.